Trosalundskyrkan

en välkomnande gemenskap

Vi träffas för gudstjänst varje söndag, där vi tillsammans utforskar tron och stärker våra band.

Vår kyrka är en plats för stöd, vänskap och andlig vägledning. Vi strävar efter att vara en källa till frid, hopp och inspiration. Alla är välkomna att delta och bli en del av vår familj.

Kom som du är – här finns plats för alla!


Kontakta oss

Kyrkan finns på Trosalundsgatan 2 och du kan enklast kontakta oss via epost eller pastor Celebres telefonnummer nedan.

Trosalundsgatan 2, Trosa

+46738977180

info@trosalundskyrkan.se

våra Medarbetare

Celebre binua

Pastor och församlingsföreståndare

celebre.binua@pingst.se
Mobil: 073 897 71 80

Junior binua

Sång och Musik

Ung Gemenskap

juniorbinua1712@gmail.com

Mobil: 076 753 48 59

birgitta Grahn-samnegård

Styrelseordförande

Sång och musik

b.grahnsamnegard@gmail.com

Mobil: 070-3961812

Mikael Löwf

Ung Gemenskap

Mobil: 073 205 20 26

Vår verksamhet

Våga Sjunga

Vi är en blandad körgrupp som vågar sjunga för att vi tycker det är roligt, trots att vi inte är sångare.

Birgitta Grahn Samnegård leder gruppen som övar måndagar kl 16-17.30 i Trosalundskyrkan. Kom med oss!

Anmäl dig till Birgitta
Mobil: 070-3961812

I samverkan med Studieförbundet Bilda.

Ung Gemenskap

Vi träffas i kyrkan på torsdagskvällar varannan vecka. 

Arbetet leds av Junior Binua och Mikael Löwf

juniorbinua1712@gmail.com

Junior : 076 753 48 59

Mikael : 073 205 20 26


Språkcafé

Vi har språkcafé tillsammans med Församlingen Betel varje torsdag kl 18.00 - 19.30, varannan vecka i Betel (ojämna veckor) och varannan vecka i Trosalundskyrkan

Trosalundskyrkan:

Karl-Runo Edén 076 878 6064

Församlingen Betel:

Randi Algotsson 073 033 5899

I samverkan med Studieförbundet Bilda

Samtalsgrupper

I församlingen finns små samtalsgrupper som vill föra det livsnära samtalet. En möjlighet att tillsammans med andra få dela livet och visa omsorg om varandra. Den lilla gruppen gör att alla kan bli sedda och hörda.
I vår församling har vi för närvarande en livsnära smågrupp.

Vill Du veta mer kontakta:
Sten Ottosson 070-8622807
Karl-Runo Edén tel 0768-786064

Välkommen med i någon av våra grupper.

Sjukhuskyrkan

Visste Du att vi finns på sjukhuset? Ja, inte vi personligen som Trosalundskyrkan, men vi är med och stödjer en pastorstjänst där genom Torbjörn Ahlesand. 

Pastorn är till för den som vill ha ett samtal när man ligger på sjukhuset och känner sig utlämnad åt sin egen oro och rädsla. Om Du själv ligger inne på sjukhuset kan Du be personalen på avdelningen kontakta Torbjörn.

Om Du har någon anhörig eller vän som Du vet vill ha ett besök av pastorn så kan Du ringa 0155-247110 eller mobil 0739-84 37 08.

Det här är en mycket viktig tjänst som vi alla församlingar i Östra Sörmland är med och satsar pengar till, förutom ett bidrag från Frikyrkosamrådet.

Vill Du vara med och stötta verksamheten så kan Du sätta in Din gåva på plusgiro 23 30 21-5 betalningsmottagare: Hjortensbergskyrkans församling, Sjukhuskyrkan, Nyköping. Märk talongen Gåva till sjukhuspastorstjänsten Nyköpings lasarett.

ALL VÅR VERKSAMHET ÄR BASERAD PÅ FRIVILLIGA GÅVOR
Vill Du vara med och stödja oss ekonomiskt är vi tacksamma för liten eller stor gåva.

Trosa Frikyrkoförsamling
Bankgiro 887-0750
Swish 1234227682

vår vision

Trosa Frikyrkoförsamling - Trosalundskyrkan är en del av Equmeniakyrkan

Vi är en församling som vill finnas till för alla genom hela livet. Vi tror att alla människor lever sedda och älskade av GUD. I livets alla skiften kan vi få lära känna GUD, som bär oss igenom livet.

Det här vill vi dela med oss av och erbjuda en gemenskap där vi tillsammans kan uppleva detta.


Se en illustration av visionen här.

Hasseltorp

Trosalundskyrkans scoutstuga 50 år


Dåvarande Trosa Baptistförsamling utvecklade en omfattande scoutverksamhet på 50-talet med Rut och Elis Karlsson som ledare. Det blev lite jobbigt att ständigt söka platser för haiker o dyl för scoutgruppen. Därför uppvaktade man kommunen om möjligheten att på kommunens mark få bygga en scoutstuga på Borgmästarholmen där en gång båtklubbens stuga legat. Kommunen var välvillig till detta och gav ett posítivt besked med två förbehåll – miljön fick inte påverkas och området måste vara öppet för allmänheten.

Bygget påbörjades sommaren 1962. En intern invigning, innan stugan var klar, förrättades vid Allhelgonahelgen samma år med 24 scouter på haik och Elis o Rut som ledare. Det regnade hela helgen. Trots det var det orientering, naturstudier och provtagningar. Scouterna hade fått lämna namnförslag och Hasseltorp segrade, inlämnat av Lars-Åke Jansson.

Den offentliga invigningen var den 14 juni 1963 då allt var färdigställt. Elis ledde högtiden och scoutinstruktör Tord Erikson invigningstalade. Pastor Josef Wiklander talade från församlingen. Kommunalborgmästare B.J. Ljungqvist framförde Trosa Stads gratulationer. Barbro Karltorp blev invigd till scout. För alla som kommit avslutades dagen med ett scoutrally.

Stugan är på 65 kvm. Material och allt övrigt inräknat gick på 15.000 kr. Elis gjorde det mesta byggjobbet. Byggmästare Arne Henriksson gav goda råd och murare Rickard Andersson murade skorstensstock och öppna spisen. Många föräldrar och barnen hjälpte också till. Allt material fick ju bäras in från vägen. Alla ställde upp frivilligt och gratis och många skänkte pengar och en del material.

Under åren har det blivit många haiker, läger och andra samlingar. Under somrarna har vi nu grillkvällar varje onsdag kl 19. Öbolandets samfällighet har gjort iordning en väg ut på Borgmästarholmen till en badplats man gjort iordning. Vägen är farbar både för vagnar och rullstolar. Vi har själva förbättrat stigen från denna väg till vår scoutstuga så även den kan användas för vagnar och rullstolar.

Under 2014 har vi lagt om taket på scoutstugan och byggt en ny grillplats med utsikt över vattnet.

Under 2018 färdigställde kommunen en allmän badplats till glädje för många.

Vägbeskrivning till Hasseltorp


Frågelåda

Namn E-post Meddelande Skicka in